The New York Second op 10 september in het Mirrorpaviljoen in Monnickendam

Frank Paavo maakt sinds februari 2015 deel uit van de jazzsoul-formatie The New York Second van Harald Walkate. De afgelopen maanden stonden ze op het Goois Jazz Festival en het ZeelandJazz-festival met als gast de Zeeuwse altsaxofonist Jasper van Damme, ook bekend van Tommy Moustache. Van Damme speelde ook mee op de cd die NY2 de afgelopen maand opnam in de O.A.P. recordstudio van Barry Olthof. Meer info daarover volgt op deze website.

De band heeft met zijn toegankelijke maar geavanceerde souljazz een schare aan liefhebbers om zich heen verzameld. Hun muziek is ook voor nieuwe fans te beluisteren in het prachtige Mirrorpaviljoen, met uitkijk over het strand aan de Gouwzee, te Monnikendam. Op zondag 10 september a.s. van 16:00 tot 17:00. Zie Mirrorpaviljoen

Het evenement is gratis toegankelijk.

Twee weken lang tracks van ‘Jazz Painter’ op Co Live!

Saxofonist Frank Paavo werd geboren in Finland en is opgegroeid in Groningen. Hij heeft lessen gevolgd bij onder andere Juan Martine en Konrad Koselleck. Na veel met anderen te hebben gespeeld, een sprekersbureau en een saxofoonschool te hebben opgericht, is het nu tijd voor zijn eerste eigen album: Jazz Painter. De cd bevat uitsluitend eigen werk uitgevoerd door zijn eigen kwintet met Thijs Cuppen op piano, Olaf Meijer op bas, Klaas van Donkersgoed op drums, Thomas Welvaadt op trompet en Frank Paavo op saxofoon. Maar er spelen ook een aantal gastmuzikanten mee op de plaat, zoals Mateusz Pulawski (gitaar), Sanne Huijbregts (zang) en Hermine Deurloo (mondharmonica). Op 28 mei komt Jazz Painter uit, met een optreden in de Concerto in Amsterdam.

Co Live presenteert: Uitzending van 6 mei terugluisteren

Deborah Carter zingt Nightshift tijdens cd-presentatie op 28 mei!

Vorige week kregen wij de bevestiging dat Deborah Carter acte de présence zal geven tijdens de cd-presentatie op 28 mei aanstaande in Concerto Amsterdam. Zij zal het nummer ‘Nightshift’ gaan vertolken, dat op de cd wordt gezongen door Richenel.

Het is de langzame versie van het stuk ‘Interview’ dat op de CD staat in Afro-beat. Lucienne Kohler schreef er een tekst op, waardoor het nummer een andere lading kreeg en meer bluesy werd.

Wij zijn zeer vereerd dat zij ‘Nightshift’ komt zingen.

Spring naar toolbar